Nyheter

2014

2014-04-27

VALPARNA HAR KOMMIT. Se mer på sidan Valpar

2013

2013-07-08

Har varit till Alfta på hundutställning med Tango och Frida. Underbart väder, precis som förra året. Hade trevligt sällskap med mig, Tack Cia och Anette för att ni ville följa, och tack till svägerska Annki för lånet av din bil då jag lånat ut min egen. Kritiken finns att läsa här.

2013-05-15

Länge sen jag skrev nåt här. Alla valparna har nu flyttat och jag hoppas deras nya ägare kommer att få glädje av sina busar. Lilla Otto hade vi kvar tills i går, då var han 6 månader, nu bor han med Tom i Bergsjö, Sune bor hos Janne och dottern Moa i Borlänge, sist men såld först har vi Frankie som bor hos Linnea i Rättvik.

2013-01-13

Nya året börjar med att Änja blir sjuk och avlivas, Ingen bra start på året precis. Men sånt är livet. Valparna växer och är nu leveransklara, har inget bokad än.

2012-11-20

Nu har valparna kommit, det blev 3 hanar som överlevde. En 4:e tog för lång tid på sig att komma ut så den va tråkigt nog döfödd. Men 3 killar, 2 bruna och 1 svart har Gina att sköta om, hon är en bra mamma.

2012-09-15

Har varit till Västerås och parat Gina, nu är det bara att vänta och se om det tog..

2012-07-28

Då har Gina åter förenats med flocken här hemma, var och hämtade henne i går. Nu väntar vi på att hon ska börja löpa. Jag tänker göra om parningen mellan Kingen och Gina.

2012-07-07

Pappas födelsedag spenderades i Alfta på hundutställning. Prognosen lovade regn och jag klädde mig därefter, vilket var ett stort misstag. Gassande sol och vindstilla gjorde att hundarna inte var på hugget för att visa upp sin finaste sida. Det gick dock bra. Kritiken finns här.

2012-06-17

Nu har utställnings säsongen börjat. I går var vi till ett regnit Avesta för att ställa Frida och Tango. Frida fick Excellent och skötte sig exemplariskt... Men Tango den odågan busade till sig ett Good, men bra kritik. Du finner den här..

2012-04-20

Lill Prinsen växer så det knakar, Gina är trots allt en bra mamma. Han har nu öppnat sina ögon och börjat knata runt på sina knubbiga ben.

2012-04-05

Det går fortsatt bra med den lille Prinsen..

2012-04-03

Nu har valparn kommit, det blev 3 stycken men Gina bet ihjäl 2 av dom. Den 3:e har vi kämpat för att hålla vid liv, nu har det snart gått ett dygn och han har ökat i vikt med 7 gram. Vi håller tummarna för att det går vägen

2012-03-30

TJOHOOO Frida har B-höfter, är så glad att allt arbete för att få hennes höfter godkända gett resultat..

2012-03-26

Har varit till Gävle och röntgat Frida samt speglat ögonen på Tango i dag. Sigrid och Gina har fått varit hos svärmor. Håller tummarna för att HD-röntgen visar ett bra resultat, alltid lika nervöst varje gång. Gina blir allt rundare och nu har även "tuttarna" börjat växa, 10 dag kvar...

2012-03-18

Gina börjar visa tydliga tecken på valpar nu, rund om magen och i går tyckte jag mig känna någon lite tass sparka i hennes mage.. Vi väntar och längtar...

2012-02-28

Då ska jag finnas på rätt ras-sida med uppfödare och valpar väntas, Det är Dvärg Pinscher det gäller, inte Pinscher. Vi väntar med spänning på om det blir valpar eller inte.

2012-02-05

Nu är Gina parad, har varit i Västerås hos trevliga människor hela helgen och 3 lyckade parningar.. Nu är det bara att vänta i 63 dar på bevisen.. Valparna planeras komma vecka 14.

2012-01-17

Ett nytt år och nya möjligheter.. Vi börjar med en planerad valpkull. Har fått äran att ta en kull efter min lånehund Gina. Har hela hösten letat hane och nu funnit honom. En fin brun hane. Vad blir det för ras då?? jo, Drärg Pinscher. Rasen är nog så längt man kan komma från Springer Spaniel, men jag har fallit för lilla Gina. Hon är en otroligt rolig och lyhörd hund. Bilder på Gina och fästmannen Kingen finns Här

2012

2011-08-08

Jag Erika Micke och lilla Axel har varit i Vallentuna på hundutställning med Frida Gina och Archie. Det var en lyckad utställning trotts att det vräkte ner regn. Archie och Frida fick Excellent Frida CK samt Reservcert. Gina fick very good. Vi var även och hälsade på hor Russa och hennes ägare, Ruffa är tiken som jag så gärna vill ha en valp efter, en Perro. Men vi får se hur det blir, uppfödaren har lång kö på tikar och nu när det är bestämt att Frida INTE ska flytta så vet jag inte om jag får ta hem nån mer hund för husets herre.. Kolla Fridas kritiklapp här.

2011-06-21

Har fått svar på Tangos DNA test för PRA-Cord1. Tango är fri, Hurra.. Här finns resultater.

2011-03-28

Har varit på utställning med hundarna, Tango och Frida. Sigrid fick vara hos Erika och leka med killarna.. Kritiken från utställningen finns här.

2011-03-16

Efter kastreringen har vi fått en ny hund i Sigrid, hon är busig och mer som en valp. Sen har jag även sett en ändring i pälsen, hon har blivit otroligt lurvig så här om dagen fick hon sig en omgång med klipp maskinen. Före och efter bilder..

 

2010-11-18

Vi har varit på hundutställning med Tango och Frida, Kritiken finns här. I går blev Sigrid steriliserad, vi har tänkt göra det sen vi fick beskedet om hennes höfter. Och nu är det gjort. Tog några bilder under ingreppet..    Sigrid mår efter omständigheterna bra. Och det är en lättnad att det är gjort. Nu väntar 10 dagar i stillhet, sen är hon till baka som Alfa-tiken..

2010-10-05

Tango har sedan 3 veckor ätit färskfoder, inte ett mål han hoppat över, så nu kommer han med all säkran arr växa ur sin "setter-look". Har lekt lite med bilderna som Duttan tog på Frida i somras här kommer ett smakprov..

 

2010-09-10

Ja, jäklar va glad man kan bli.. Tjohooo... Tango har A-höfter. Nu väntar bara ögonspeglingen i Falun, sen är han godkänd för avel.. Nåja, han kanske behöver växa ur "setter" modellen först innan andra får upp ögonen för vår guldklimp..

2010-09-03

Club Show i Högbo, Sigrid fick stå över men Tango och Frida var med.. Kritiken finns här. Frida växer så det knakar och är en mycket bestämd liten dam, som vill gå sina egna vägar, vilket har resulterat i att elstängsel åter är uppsatt ut mot stora vägen.. Bättre hon får sig en smäll av stängslet än att hon blir påkörd. Tango är i sin värsta slyngel ålder, mager och ranglig, men han kommer säkert att växa på sig. Var och HD-röntgade honom förra veckan och väntar med spänning på resultat..

2010-06-12

Vi har varit i Avesta på utställning med Sigrid och Tango..se kritiken här..

2010-05-23

Har varit i Sundsvall på utställning kritiken kan ni läsa här..På väg till Sundsvall gjorde jag ett stopp i Toftbyn och hälsade på hos Staffan och Elvy, som hade valpar.. Fråga mig inte hur det gick till Men på nåt vis följde en valp hem till Älvdalen.. Ni hittar henne under Frida. Elvy har en tik kvar som är till salu. Är du intresserad så gå in på henne hemsida och kolla.. Här är en bild på valpen som är till salu..

 

2009-11-09

Har varit på utställning med Sigrid.. Kritiken finns här.. Blev en slät 1:a.. Grattis till Chilli, som fick sitt 1:a Cert.. Sigrid va trött då vi kom hem och tyckte det va mysigt att sova i buren med Tango..

2009-09-18

Har varit på älgjakt, det gick trögt till att börja med.. Men till slut hittade vi älgarna, och då föll 5 stycken under dan på ett litet område.

 Nu är det klart att det kommer hit en "norrman" Hittade honom långt upp i Norge, så jag ska hämta honom i Gardemoen nästa söndag. Får allt passa på att njuta av veckan som kommer sen lär det bli hektiskt, med rumsträningen.. Bilder kommer snart på vår lilla stjärna..

2009-09-08

Sigrid har varit på utställning med Elvy och Staffan i Högbo Bruk. CK och 3:a i konkuransen blev det.. Läs kritiken här.. PGA olika omständigheter blir det ingen valp från den kull jag bokat från, inget som har med den uppfödaren att göra.. Allt är mitt beslut.. Vi får se om det dyker upp nån mer kull som är intresant här framöver..

2009-08-16

Har länge tänkt att jag skulle fixa till sidan med tidigare valpkullar, nu är det gjort, den finns under Valpar.. Inte så ansträngande då det bara är 4 kullar vi haft sedan kenneln registrerades 1988. Kan ju inte påstå att jag har "valpfabrik". Nåja, valpar kommer att födas i kennelns namn framöver, men vi får vänta på att åldern är inne och "meriterna på plats".

 Hade ju bokat en valp till hösten, men nu visade det sig att tiken endast fick 1 valp, så jag står över denna gång. Har dock varit i kontakt med en annan uppfödare som har en mycket spännande kull på G.. Håller tummarna för att det blir många tikar, eller en hane med "rätt" färg.. Saknaden efter Äster är stor, och jag känner ingen större glädje inför älgjakten i år, men jag ska iallafall vara med..

2009-07-01

Kompisen på kennel Sälgardn's har även hästuppfödning.. Var och hälsade på nya tillskottet i dag.. Star Dust SG... Hon är ett bedårande fullblod..

2009-06-26

Resultat från Norge utställningen:

20/6 domare Domech Angel Garach, Spanien.

Sigrid placerade sig som 3:a med CK

 

21/6 var det en italiensk domare Giuliani Claudio De.

Där fick vi veta att den domaren av princip inte gett unghundar CK.

Sigrid placerade sig som 3:a

 

2009-06-23

Vi har 2 bus frön här på semester.. Ja hundarna är igentligen på uppfostringsanstalt och vi har inte semester.. Sigrid är med Elvy och Staffan i Norge på utställning och vi har hand om Rosi och hennes dotter Chili.. Så här har midsommar helgen varit.. Fart och fläkt..

 

2009-05-26

Äster finns inte mer.. Saknade är stor..

2009-05-12

Har varit på utställning med Sigrid, läs kritiken här.. Äster har varit till veterinären och beskedet vi fick där var inte kul.. Tumörer i ringmuskeln. Troligen även i ändtarmen.. Tråkigt men sant.. Vi får se hur länge hon hänger med.. Hon verkar inte ha ont i allafall.. Kommande helg ska vi på kennelträff hos BackaTinkerbell..

2009-03-08

Var varit på hundutställning med Sigrid och Äster i Rättvik. Se kritiken här. Sigrid blev 2 i bästa valp och Äster blev 3 i veteranklassen. Förutom utställningen har jag hunnit med att hälsa på min mormor, mina föräldrar och även hunnit med en tur på hästryggen med min syster..

2009-02-15

Har precis kommit hem från en intressant helg. Uppfödarutbildning stod på agendan. Känner mig helt slut i huvudet av all "korvstoppning".. Tackar Elvy och Staffan för husrum.. Och hoppas att Mia från kennel Happymind inte har blivit avskräckt av att umgås med mig en helg..

2009-02-01

Vi har varit i Balzer i helgen och åkt Bandvagn.. Bilder finns här..

2009-01-17

Årets första utställning var i Malung. Äster och Sigrid va med. Resultaten finns här.. Vill ge en stor bukett rosor till arrangörerna för utställningen, nu äntligen har de hittat perfekta lokaler.. Hoppas bara vi hundägare skötte oss bra så de får utnyttja Orrskogen igen..

2008-12-14

Premiär för skoter-säsongen. Vi har varit i Balzer och testat snön. Se bliderna här..

2008-12-03

Hoppsan.. Vad händer igentligen.. 3 december redan.. Snön ligger 2 dm djup, och det är alldeles lagomt kallt. Dock för kallt för att Änja ska klara av att vara ute i hundgården då vi jobbar, så hon ska få åka ner till Leksand och vara där ett tag.. Har lagt upp lite fler bilder på en ny fotosida, den hittar du här. Blev så full av skratt då jag lagade mat i dag... Tyckte att Sigrid sprang in och ut mellan kök och vardagsrum lite för mycket.. Sen såg jag varför.. Jacke hade rymt ur buren och kom knatande på golvet, tog några bilder med mobilen som jag laddat till fotosidan.. Trevlig advent....

2008-10-26

Igår var Larz-Kristerz med i dansbandskampen.. Vilken succe.. Givetvis så gick dom vidare.. I dag har jag och hundarna varit på utställning i Kungsgården.. En bra träning för Sigrid. Domaren erkände för flera av oss som ställde ut att hon inte visste exakt hur en springer ska se ut.. Snacka om att man känner sig blåst på pengar.. Nåja det blev iallafall träning för lilla Sigrid.. Lånade med mig Russel hem från Elvy, vilken underbar hund han är..

2008-10-17

Händer inte så mycket just nu.. Ska på älgjakt i morgon och på söndag, känner mig inte alls sugen på det.. Men så kan det vara ibland.. Larz-Kristerz, dansbandet Tobbe spelar med ska vara med i tävlingen om sveriges bästa dansband med början på lördag.. Ska bli kul att följa deras framgångar trotts att Tobbe inte kan vara med på tävlingen. Håll tummarna för att det går bra för dom, och att jag får fälla en älg.. Tackar på förhand

2008-09-14

Årets Älgjakt har varit, tillsammans skjöt vi 7 stora och 2 kalvar. Jag fick inte tillfälle att skjuta, men Tobbe fällde en liten oxe.. Uffe, däremot skjöt den största älg jag sett hitills 20 taggar hade den.. Har lagt upp lite bilder från jakten här.. Håll till godo..

2008-08-20

Änja och jag har varit hos en "Hundpratare". Lika spännande varje gång.. Här är vad Änja sa:

Är liten ser ett stort ansikte på en rundkindad man, han vill titta och ser mig, klappar och känner igenom vänder och tittar under magen, känner mig liten i stort ”blå” känsla, rum, känner mig lite vilsen och fundersam, ensam ganska länge sedan blir det fart med människor och djur andra hundar och katter, tycker om när det är liv runt mig, utomhus gårdskänsla gräsmatta grusgång blir duktig sträcker på kroppen och blir större, äldre, försöker vara duktig, inte alltid jag vet va de vill, ibland fler som säger olika saker då kan det vara lite svårt, tycker om sommar men inte bi/geting de kan göra ont, snön ganska rolig med vitt kallt (snö) tycker om att leka om det finns någon som är lika som jag ( känsla leker inte med vem som helst), känner en otrygg rädd känsla ser några onyktra människor känner mig instängd och det känns inge bra, de försöker vara snälla men jag tycker inte om det, de är för nära kommer på mig låter mig inte gå fram, ett tag sedan, när jag känner den lukten blir jag lite reserverad, mera fundersam över vad de ska göra, kollar lite på olika möjligheter så jag inte blir kvar i trångt hörn, känner lite avdomnad i nos och sämre luktsinne, känns det gått över vet inte vad det kommer ifrån. Träning tycker om att jobba och vara duktig, spännande med olika saker, hämta hitta saker, går och söker kontakt med den som går bredvid, någon mera krävande går bredvid då blir jag mindre och osäker på vad som skall göras, bättre med positiv energi, känner som släpar vänster bakben ”stukning” eller liknande inte så jättelänge sedan, släpigare gång, tycker om att åka bil men någon gång lite yr i huvudet inte riktigt alert exempelvis vid värme och krokig väg eller mycket gupp, tycker om att ligga och hålla koll trygg i kroppen ser ut över marker ute och inne, tycker om beröring men inte piggborsten känns som stålborste med gummiknoppar de är för smala och riviga, ”eventuellt karda”, njuter fast lite besvärligt vid fixning tycker inte om allt de gör då, vissa ställen i huset tycker jag inte om känsla hoppar på vattenådror currykors, de kan vara starka vissa tider känslig för sådant, mest i kök hall, det finns även en äldre herre som är kvar där de andra ser inte och känner inte och jag vet inte hur jag ska få de att förstå, lång, normal vikt, äldre finare  kläder hatt, käpp, snäll lite insjukna kinder relativt slät i hyn, ca 70 år vid bortgång, somna in, hade lite problem med höften, välvårdad, medelklass, skötte om andra som arbeta typ chef eller liknande, krans med hår, tjockt fint, mörkt grått, lite vågigt, tycker om sång och musik, fest, snälla ögon, fina proportioner, ganska ljusa ögon melerade, pressvecksbyxor grovt tyg, skjorta väst eller sticka tröja med knappar fram och två fickor, hemstickad, bruna knappar, saknar lite motivation och utmaningar just nu behöver något att arbeta jobba med går just nu bara, skog leta människor, kanske djur inte lika roligt, agility roligt men ingen utmaning typ problemlösning där man får lov att fundera använda huvudet saknas, energierna mellan människor mest lugnt, skrattar, lever i tyst förståelse, vet inte hur jag ska få de att förstå försöker ibland visa samma kroppsspråk ute men det hjälper inte, de förstår inte, annars har jag det bra både med mat och sömn kanske lite orolig beroende på om vi har besök eller inte.

2008-07-27

Japp, nu är årets första utställning avklarad.. Under en gassande sol fick Änja och Sigrid fin kritik.. Ett stort grattis även till Sigrids bror Zero, som även han gjorde mycket bra ifrån sig... Men Äster då.. Jo, om ni visste va förbannad jag blev då jag kom dit utan nummerlapp, för den har jag inte fått.. Jag citerar vad som står i PM som Änja fick: "Saknar du din nummerlapp beror det på att något krånglat med ditt medlemskap i SSRK eller att vi inte fått din betalning. Uppsök sekretariatet när du kommer så får du din nummerlapp mot uppvisande av insättningskvitto". Så jag tar insättningskvittot och går till Sekretariatet för att få min nummerlapp.. Men där blir det Stopp!! Du måste ju ringa, säger hon som står där.. Jaha, men det står tydligt i VälkomstPM att jag ska söka upp Sekretariatet om något är galet.. Spelar ingen roll, du får inte vara med.. Sen har tanten mage att säga: Du ska väl vara glad för att du har flera hundar som du ska delta med, då är ju inte resan onödig!! Men herregud tänker jag.. Tror denna TantDuktig att jag tagit med mig en hund till en utställning, 20 mil enkel resa, i 30 graders värme, bara för att hunden ska ligga i en bur och lida över värmen OM hunden hade kunnat få vara hemma i ett betydligt trevligare klimat.. Nej, Fy på er SSRK Gävleborg.. Till sist, jag fick tillbaka anmälningsavgiften... Se sidan Utställning för resultaten 

2008-06-16

Händer inte så mycket.. Älvan har flyttat till Tomas och Lars.. Sigrid växer så det knakar.. Har anmält alla 3 till utställningen i Högbo i slutet av Juli, så Sigrid ligger i hårdträning nu.. Äster och Änja njuter av livet som alfa-tikar... 

2008-05-08

Oj, hur gick det här till.... Vi har blivit med VALP... Se Sigrid's sida..

2008-04-08

Igår var Äster på ultraljud för att kolla dräktighet.. Och resultatet var tråkigt.. Inga valpar denna gång.. Hart även beslutat att placera om Älvan... Även om det känns otroligt tungt, så har vi märkt på Äster och Änja att de inte mår bra när hon är hemma...

2008-03-24

Det har varit Påsk, och som traditionen är har vi firat den i Balzer. Älvan har varit hos "faster och kusinerna" Bilder från helgen finns på Balzer sidan 2

2008-03-15

Har lagt upp fler bilder på Fotosidan 2

2008-02-27

Inget speciellt har hänt.. Lagt till några bilder i Fotosidan 2. Samt en "Blogg" som finns i länk-menyn.

2008-02-25

Äster är parad. Valpar väntas i slutet av april.

2008-02-12

Efter 1½ månade antibiotika är Ästers hud infektion fin. OCH hon har börjat löpa!! Tjohoo, säger jag bara. Som jag längtat och väntat på detta löp. Har precis pratat med den tilltänkte hanens ägare, så nu är det bara veterinär undersökningen som ska göras.. Se mer på sidan Valpar

2008-02-10

Har haft Tommy på besök och vi var nog runt 15 hundar med ägare som tränade lite social träning i Ridhuset denna helg. Vi kommer att träffas där igen på lördag 11,00 för att träna vidare..Är du intresserad så är du välkommen. Kostnaden är 50 kr.  Det har enbart varit positiva ord (vad jag hört i allafall).

2008-01-27

Nya bilder finns på Fotosidan 2, och på Balzer-sidan 2. Har haft hundträning i ridhuset i dag, det va lyckat. Intresse finns för ytterligare träffar och det är på G. Hör av er om ni vill vara med..

2008-01-02

Japp, Då har det blivit nytt år. Som seden är har vi varit i Balzer.. Finns nya bilder från helgens bravur under Balzer..

2008

2007-12-28

Har laddat upp lite bilder från Jul-firandet, på sidorna "Foton" och "Balzer"..

2007-12-15

Årets ögonspegling är genomförd.. Med gott resultat, inget att anmärka på för någon av hundarna.

2007-11-29

Snö!! Äntligen har vi fått snö.. Och inte så lite heller, 3 dm på 6 timmar, det bara vräker ner.. Åter igen inser man att valet av hund kanske inte är det bästa om man som jag gillar snö. Långhåriga hundar och snö är en dålig kombination.. Men gillar man båda så får man acceptera läget..

2007-11-18

Har gjort en till sida under "andra intressen" och "Våran stuga i balzer". Vi har spenderat helgen i stugan.. Härligt.. Ca 1 dm snö, men inget vidare skoterföre så det va bil som fick transprotera oss denna gång.. Äster har ännu inte börjat löpa, så vi väntar fortfarande på henne.. Otroligt, hon skulle ha löp vid midsommar men verkar ha hoppat över det löpet totalt.. Har beställt tid för ögonspegling igen då det är ett år sedan sist..

Till er i Älvdalen som läser detta vill jag berätta att jag och Jenni (Arvåsens Kennel) planerar att starta "Hundpromenader" Vi har tänkt oss någon gång i månaden ta med hundarna på en promenad i skogen, kanske fika-korg, och ha roligt med våra 4-benta.. Vi kan hjälpas åt att stötta varandra med olika tips och ideer på lydnads biten.. Hör av dig om du är intresserad av att hänga med..

2007-09-25

Årets älgjakt är avslutad, jaktens sista dag fick jag nöjet att fälla en kalv och en 6 taggare.

2007-08-17

Har fått igång Livekameran.. Just nu är det en bild på gården, där Älvan oftast ligger och vaktar.. När/om det blir valpar kommer linsen naturligtvis att riktas mot valplådan.. Du kan se den på "Valpar" sidan längst ner..

2007-08-07

Äntligen har värmen kommit igen.. Vi har varit på "semesterarbete" hos mina föräldrar, den gamla affären fick en ny fasad. Bilder finns under länken Foto. Fotografen Anna Eriksson har tagit några fina blider på hundarna som även dom finns på foto-sidan..  Annars går allt i vanlig fart här hemma, jag får tillbaka tillståndet att köra bil nästa helg, det har funkat skapligt att vara utan körkort men nog har jag saknat Mc-turerna... Änja går troligen tom denna gång, har varit och kollar henne med UL och det syntes inga valpar. Vi väntar på att Äster ska börja löpa och parar då henne med samme gentleman..

2007-07-13

Fredagen den 13:e... Inte en bra dag att starta på 1:a lydnadstävlingen med Älvan precis.. Men det gjorde vi. Det är nog tokigt, men jag hade den inställningen att får vi ett 3:e pris då är jag nöjd.. Allt över det är en bonus. Och ett 3:e pris fick vi och 11:e placering av 13, så vi kom inte sist.. Platsliggningen gick perfekt tyckte jag ,men domaren gav oss 9,5 pga att hon nosade.. Men hallå, hon låg ju stilla hela tiden, Nåja, man får ta nya tag.. Poängen blev till slut 130. Och då hade vi 2 nollor.. Apportering avstog jag helt från, då jag vet att hon inte kan den. Sen va det läggande under gång, ett alltför kraftigt DK gjorde att det blev noll.. Domaren hade en otroligt ogämn bedömning, det va det flera som sa. Vi tar nya tag och lovar att träna bättre tills nästa gång..

2007-06-21

Änja är parad med Russel... Vi hoppas på att det tagit. Hon är otroligt trött, sover hela tiden, bara mat och en promenad kan störa hennes sömn.. Vi väntar med spänning på om/vad det blir..

2007-06-06

Nu har äntligen Änja börjat löpa, så om en vecka åker vi och parar henne..

2007-05-08

Oj va långt mellan uppdateringerna, men så är det då det inte händer nåt speciellt.. Men idag har vi haft besök här av 3 små Lapska vallhunds valpar, från kennel Arvåsen Och jag föll pladask för lilla Baei'vi.

En så söt liten dam..    

                                    

2007-01-20

Då har vi varit på årets första utställning. Oj vilken upplevelse, en av utställarna skällde ner domaren efter noter... Är man på utställning få man väl acceptera det domaren skriver i kritiken... Nåja, utställningen gick inte som jag trodde för min del... Änja blev placerad före Äster, det har aldrig hänt förr, Änja 2:a med HP och Äster 3:a med HP. Men kritiken vi fick var helt ok, stämmer övrerens med vad jag har "i snöret". Dagen till ära blev även min arbetskamrats hund ställd för första gången. En dvärgpincher vid namn "Liten", det gick bättre för henne än för mig, Liten blev BIR men oplacerad i BIG.

2006-11-28

Vintern regnade bort.. Men det gör inget, det kommer nog snö så det räcker denna säsong med. Änja har börjat löpa så om 10 veckor bör vi ha valpar här i huset igen (om allt går bra). Hundrummet är klart så det är bara att vänta nu.

2006-11-11

En ny ögonspegling är gjord på tjejerna, allt bra. Även Äster som förra året fick en anmärkning är i dag "frisk" alltså inget ärftligt. Det känns jätte bra, nu kan vi börja leta kille åt henne igen. Vintern har kommit, snö och kyla, men hundarna trivs...

2006-09-16

Så har älgjakten varit. 8 stora och 5 kalvar blev resultatet för laget. Jag hade turen att skjuta en ko, som dök på plats. Det var på ganska långt håll så på kul fick Äster leta upp den åt mig. Bild på henne "in action" finns under Foton.

2006-09-01

Hd resultatet har kommit. C. Inte vad jag hoppats på, men så blir det iblan.

2006-08-23

Har röntgat höfterna på Älvan och väntar med spänning på resultatet.

2006-08-04

Har varit och röntgat Änja för att konstatera att hon gott tom. Inga valpar denna gång alltså. Vi satsar på nästa löp, som planeras i november. Hanen blir den samme.

2006-07-06

Värmebölja... Tempen har legat rund 30 grader i skuggan några dagar nu, och jag lider mad hundarna. Änja ser ut som det skulle finnas valpar i magen. Hon är otroligt trött, men det kan ju ha med värmen att göra, och hon har ändrat kroppsform.. Inget är som väntans tider.

2006-05-31

Nu är Änja parad med Russel. Eftersom det inte funkade med hanen i Uppsala så är det bra att ha en i reserv. Tack Elvy för att du kunde ta emot oss på så kort varsel. Nu håller vi tummarna för att det blir många fina Russel/Änja valpar.

2006-05-29

2 turer ner till Uppsala men ingen parning.

2006-05-22

Har fixat ny adress till hemsidan, och försöker lägga över allt till den nya... Knepigt när man inte förstår hälften av vad man gör...Försöker fixa det iallafall...

2006-05-16

 Hade hoppats på att Änja skulle vänta några veckor med sitt löp, för att passa in vårat schema.. Men nej du.. Det var nog länge sedan den damen ville göra som jag vill utan att ifrågasätta.. Nåja, 1½ månad tidigare börjar hon löpa, och våran semester för i år blir att vara hemma med valptik.. Snälla Erika vi kan väl få några dagar på Mc??..Hane är nu bokad och uppgifter och bild kommer snart..

2006-05-10

Idag har vi provat på spårning med Älvan, i höstas testade vi en gång också, men då gick det inte bra. I dag däremot gick det med glans. Så nu vet vi att hon kan använda näsan. Vi är några hundägare +hundar som träffas 1-2 gånger i veckan och tränar med våra hundar, tillsammans med en duktig instruktör.

2006-03-17

Fler bilder inlagda på Fotosidan.. Härligt då kameran funkar..

2006-03-08

Ny bild på fotosidan.

2006-02-19

I dag fyller svärmor, Wanja, år. Grattis. Har fixat lite med hemsidan i dag. En ny länk finns "Utställningar" där jag kommer att skriva upp alla utställningar/tävlingar vi åker på. Under respektive hundnamn kommer även kritiken att skrivas. Har problem med bilderna på sidorna men ska försöka fixa till det så det blir som det ska. Äntligen har batteriet kommit till min kamera, så snart finns det nog nya bilder på Foto-sidan

2006-02-02

Tack vare hjälp från Carita på hundlistan har jag fått ordning på min dator och uppladdnings programmet. Tusen tack Carita. Nu väntar jag bara på att kameran ska få ett nytt batteri så vi kan ta kort utan el sladden.

2006-01-30

Nytt år och nya händelser. Kommer inte överens med programmet jag har att lägga ut bilderna med på hemsidan, flera bilder jag lagt ut visas inte... Hmm Säkert inget fel på programmet. Nåja så kan det vara.. Har varit på utställning med alla hundarna, stackars Finus, genom förkyld följde med och hjälpte mig med Änja. Äster blev bästa öppen-klass tik Änja på hedrande 2:a plast, båda fick hp. Äster blev dock slagen av veterantiken. Älvan blev BIR, ingen annan briard, BIG2 med jätte fin kritik. Ska försöka fixa i ordning en sida där jag skriver ut kritiken så alla kan läsa den. Måste dock få tag på ett program som jag kan med...

2006

2005-11-14

I dag har vi varit och ögonspeglat Äster och Änja. Resultatet blev inte vad vi hoppats på. Något mystiskt i Ästers höger öga, som ögonspecialisten inte vet vad är, gör att våra planer för valpar i vinter går i stöpet.. Nåja sådant är livet. Vi får se fram emot sommaren och ev en kull på Änja.

2005-10-02

Vilken dag.. Har varit på årets enda utställning. Det var Älvan och Äster som skulle ställas. Älvan var enda briarden så hon fick BIR och sedan oplacerad i BIS-finalen. Det var kallt, blåste och regnade stundtals så jag hade funderingar på att åka hem utan att ställa Äster. Men jag tänkte om i sista stund, jag hade ju ändock betalt för även Äster. Hur gick det då?? Jo, vi tog oss nästan ända till toppen, slutade på en BIS-2. Jag är så glad att jag inte åkte hem..

2005-09-04

Oj 1 månad sen jag uppdaterade.. Nåja inget särskilt har hänt, har dock börjat på en valp/unghunds kurs med Älvan. Erika och Målle är också med på kursen.

2005-08-01

Hemma igen efter 4 dagar på Mc-semester. Hundarna och Marcus har varit hos faster. Men oj va Älvan har växt då vi varit borta..

2005-05-29

Slut på lugn och ro... Älvan har gjort entre'. Efter 1 ½ års väntan är hon äntlige här. Innom kort kommer Älvan, Brie-Marie's Che'ri, att få en egen sida här på nätet.

2005-04-29

Änja är hemma igen, och vi tackar Peter på Qvarnhill, för ett gott samarbete. Änja (även Äster) har nu haft sina 2 kullar hos Qvarnhill, enligt foderavtalet, men nu är alltså båda hundarna mina. Tack än en gång Peter för 2 underbara hundar...

2005-04-02

Nu har det äntligen fötts en Briardtik med fawn färg, till oss. På kennel Brie-Maries i Furudal. Nu är det bara att vänta i 8 långa veckor....

2005-03-11

Nu har Änja fått sina valpar. 7 stycken blev det både brun-vita och svart-vita. Se bilder på dom på Qvarnhill sida

2005-02-24

Har lagt in några nya kort på fotosidan samt ett kort på familjen på sidan "familjen". Har även tagit bort länksidan då det är svårt att se till att man har rätt adress till länkarna.

2005-01-19

I går hämtade vi hem Änja från kennel Qvarnhill, hon har varit där i 1½ vecka för parning.

2005 -01-04

Nya året firades in i Balzer. Vi var drygt 20 personer som var uppe på Munkheden för att tillsammans fira 12- slaget. Raketer syntes från alla håll. Hundarna fick dock vara kvar i stugan, det är ju trotts allt 45 minuters skoterfärd till "Munkis"... Nåja Båda hundarna löper, Änja är hos Peter på kennel Qvarnhill för att bli parad. Vi håller tummarna för att allt går bra och att hon får många friska valpar även denna gång.

2005